The secret of the full moon – Helena Kraljič

, , , , ,

23,90

Skrivnost polne lune v slikanici The secret of the full moon, ki je izšla v angleščini

Le kaj je Lunina skrivnost? To, da je tako daleč, ali kaj drugega? Poglejmo v slikanico! Kako to, da se Luna čisto na začetku manjša in manjša, vse dokler ne izgine, na koncu pa veča in veča, da na koncu vzide kot velik srebrn krožnik, kot ogromen hlebec sira? Iz ščipa v mlaj, iz mlaja v ščip, iz ščipa v mlaj – in spet nazaj (za vekomaj) …

Skrivnostna Luna pa je tudi spremljevalka čisto posebnega dogodka v gozdu. Niste slišali, da ima medvedka Metka rojstni dan? Bo praznovala rojstni dan sama ali ne? Neee … Seveda ne. Vse bo povabila na rojstnodnevno zabavo. Toda joj prejoj! Medved Mitja opazi, da Luna ugaša, da izginja kot sneg, ko posije sonce, vedno manj je ostaja. Prestrašijo se tudi druge živali, le ena ve, kaj se dogaja z njo. Kdo je to? Lisica, ki je zvita, volk, ki je gobar, sova, ki je najmodrejša med vsemi prebivalci gozda? Uganite sami. Ali pa, še bolje, preberite slikanico in bo odgovor jasen kot polna Luna na nočnem nebu brez oblačka.

Slikanica pa ne govori le o Lunini skrivnosti. Še marsikaj nas nauči. Na primer to, da je nadvse pomembno skupaj brati pravljice, da se je o skrbeh treba pogovoriti s prijatelji in da nobena stvar, ki se zdi strašna in nam povzroča skrbi, ni zares takšna – skrbi minejo in slejkoprej se vse uredi, postavi v varne tire. Tako kot Luna in z njo življenje vseh, ki jo gledamo z našega planeta.

 

Teža 497 g
Dimenzije 24,5 × 30,5 cm
Avtor Helena Kraljič
Ilustrator Jane Chapman
Prevajalec Fiona Thompson
Število strani 32
Vezava Trda vezava
Leto izdaje 2023

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “The secret of the full moon – Helena Kraljič”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Podobni izdelki