Atlas antične Grčije za otroke

, , , , , ,

26,90

Atlas antične Grčije za otroke – igraje odkrijmo zanimiva dejstva o najstarejši evropski civilizaciji!

Pred več kot 4000 leti so prva plemena prispela na Balkanski polotok in položila temelje najstarejše evropske civilizacije. Antična Grčija je svetu dala demokracijo, neskončno količino znanja s področij matematike, arhitekture, vojaških zadev in filozofije. Številni sodobni znanstveniki grške matematike in filozofe uporabljajo kot osnovo za svoje delo. Danes je Grčija posejana z ostanki čudovitih templjev in antičnih stavb, katerih arhitektura je oblikovala okus in slog sodobnih gradbenikov. Odpotujmo nekaj tisoč let v preteklost in poglejmo, kako so antični Grki živeli, delali, se bojevali in ustvarjali umetnost.

V atlasu boste našli:

antično Grčijo na šestih velikih zložljivih zemljevidih, kako so bile videti najčudovitejše stavbe v najlepšem obdobju, arhitekturne in umetniške zaklade, grške bogove Olimpa in junake antičnih grških legend, antične grške igre, vlogo Aleksandra Velikega, demokracijo antične Grčije in mestne državice.

V zbirki so izšli tudi: Atlas človeškega telesa, Atlas prazgodovinskega sveta, Atlas rek, Atlas vesolja, Atlas živali, Atlas vulkanov, Atlas starega Egipta …

 

Teža 568 g
Dimenzije 23,5 × 2 × 26,5 cm
Avtor Oldřich Růžička
Ilustrator Tomáš Tůma
Prevajalec Mojca Žnidaršič
Število strani 42
Vezava Trda vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Atlas antične Grčije za otroke”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Podobni izdelki