Akcija!

Božičozaver – Tom Fletcher

, , , , , , , ,

24,90

Božič, Božičozaver, Severni pol in Božiček.

To je zgodba za vse tiste, ki verjamejo v skrivnostnost, čarovitost in mističnost božiča in zgodb, ki se pletejo okoli njega. Zgodb, ki nas vsako leto obiščejo in nam natrosijo polno malho magije in nam praznike naredijo še bolj čarobne in hurujske.

Zgodba se začne kot vse dobre zgodbe, pred davnimi časi. Ne samo pred davnimi časi, ampak pred zelo, zelo, zelo davnimi časi. Pred neštetiljon leti, če smo natančni. Davno preden so se rodili naše babice in dedki. Preden so se na Zemlji sploh pojavili ljudje. Pred avtomobili in letali, celo pred internetom, je obstajalo še nekaj boljšega … dinozavri!

Pripravite se na pustolovščino! Vaši sopotniki so: fant po imenu Vili Cizerl, njegov oče g. Bine Cizerl, Božiček, množica škratov, Bruna Podlogar (najbolj hudobna punca na šoli), hudo velik grdobec po imenu Lovec in njegov pes Renčač in seveda dinozaver po imenu Božičozaver!

Priznanje: https://www.curtisbrown.co.uk/client/tom-fletcher

Predstavitev knjige, video!

 

Kaj, če je Božiček?

 

Na strehi je nekaj zaropotalo,

da mi je pognalo strah v kosti!

Škornji štorkljajo, kopita kopitljajo,

Vse topota, peketa in bobni.

 

Na strehi je nekaj zaropotalo!

Kdo ve, kaj bi to bilo…

Kaj, če je Božiček? To bi bilo o-ho-ho lepo!

 

Na strehi je nekaj zaropotalo!

Zvenelo je kot sani …

Spat sem šel na božični večer

in zdaj zdaj bo božič, ko se zdani!

 

Na strehi je nekaj zaropotalo!

Kdo ve, kaj bi to bilo…

Kaj, če je Božiček? To bi bilo o-ho-ho lepo!

 

Zazvončkljali so kraguljčki,

njih srebrni zven je iz teme zazvonil.

Mož z dolgo belo brado

hiti k nam s polno malho daril!

 

O, na strehi je nekaj zaropotalo!

Kako naj zdaj zatisnem oko?

Kaj, kaj, če je Božiček?

To bi bilo o-ho-ho lepo!

 

Iz recenzije AJDA NAKLADA:

Zgodba govori o dveh posebnih posameznikih, ki si obupno želita nečesa več. Vili Cizerl je desetletnik, ki je po prometni nesreči v kateri je umrla njegova mama, pristal na invalidskem vozičku. Njegov oče Bine mu kljub preprostemu življenju nudi topel in ljubeč dom, a kljub vsemu si Vili nečesa neizmerno želi. Obseden je namreč z dinozavri in od Božička si je zaželel natanko to – dinozavra! A kaj, ko dinozavrov ni več… Ali pač?

Drugi junak knjige je Božičozaver, ki je edini preživel katastrofo, ki je izbrisala njegovo vrsto. Jajce, v katerem se je skrival, je padlo v ledeno severno morje in Božičozaver se je izvalil na severnem polu po tem, ko so ga iz morja potegnili prav Božičkovi škratje. Tudi on se zaveda svoje drugačnosti in si želi le tega, da bi lahko letel, kot severni jeleni.

Ko se poti naših dveh junakov vendarle srečajo, se začne pustolovščina brez primere. Ta zabaven roman je vsekakor primeren za malce starejše otroke, saj je knjiga dokaj dolga (skoraj 400 strani), pa tudi določene tematike (nasilje, partnerski odnosi, drugačnost) potrebujejo malce večjo mero zrelosti. Ob branju sem se imenitno zabavala, čeprav najbrž nisem prvotna ciljna skupina te knjige. Pohvaliti moram tudi prevod, vse besedne igre Maje Ropret in celotno izvedbo @morfemplus saj je knjiga za branje izjemno udobna. Knjiga je opremljena tudi s prisrčnimi ilustracijami.

Skratka popolno praznično branje za male in velike!

Teža 580 g
Dimenzije 16 × 22 cm
Avtor Tom Fletcher
Ilustrator Shane Devries
Prevajalec Maja Ropret
Število strani 400
Vezava Trda vezava

2 mnenji za Božičozaver – Tom Fletcher

  1. Renato

    Božič je ljubezen. Super zgodba.

  2. Silva M. Bedenk

    Tom Flecher je tudi super glasbenik mi poslušamo božične pesmi , ki so napisane za zgodbo.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Podobni izdelki