Akcija!

Celine od blizu: Spoznajmo Avstralijo in Antarktiko

, , , , ,

Original price was: 22,90€.Current price is: 7,90€.

Avstralija in Antarktika!

Izmed sedmih celin sveta je Avstralija najmanjša. Celino sestavljajo: Avstralija, dve večji državi Nova Zelandija in Papua Nova Gvineja ter na tisoče majhnih otokov v Tihem oceanu, na območju, imenovanem Oceanija. K Avstraliji in Oceaniji spada 14 držav in na tisoče manjših otokov. Številni izmed teh otokov niso samostojne države, ampak prekomorska ozemlja držav z vsega sveta.

Avstralija in Oceanija sta v veliki meri neposeljeni. Na celini lahko najdemo obširne puščave, soparne deževne gozdove, koralne grebene, delujoče ognjenike in visoke gore.

Antarktika je peta največja celina na svetu, meri 13.800.000 km2. Leži na dnu južne poloble in je dom južnega tečaja. Ime ‘Antarktika’ pomeni ‘nasprotje Arktike’.

Ob številnih zemljevidih, slikah in podatkih bomo tudi spoznali: prebivalstvo, kulturo, znamenitosti, naravo, industrijo, mesta, podnebje in šport.

V zbirki Celine od blizu so izšli naslednji naslovi: Spoznajmo Evropo, Spoznajmo Azijo, Spoznajmo Afriko, Spoznajmo Severno Ameriko, Spoznajmo Južno Ameriko.

 

VIDEO o Avstraliji

 

Teža 400 g
Dimenzije 29 × 22 cm
Avtor Paul Rockett
Ilustrator Mark Ruffle
Prevajalec Branka Dobovšek Dekleva
Število strani 32
Vezava Trda vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Celine od blizu: Spoznajmo Avstralijo in Antarktiko”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Podobni izdelki