Akcija!

Osel gre samo enkrat na led – Helena Kraljič

, , , ,

Slikanica je izrazito poučen didaktični pripomoček, poln tradicionalne ljudske modrosti, ki je vgrajena v zelo prijazno, smešno in dramaturško spretno zgrajeno zgodbico. Ob njej bodo zagotovo bralno uživali tako otroci kot odrasli. Prvi se bodo pri tem naučili pravega pomena pregovorov, druge pa bo spomnil, kako so pregovori sploh nastali.

Original price was: 19,90€.Current price is: 9,90€.

49 na zalogi

Pregovori! Navihana in hudomušna zgodba o Oslu, ki gre na pot, da izve, kaj pomeni pregovor: Osel gre samo enkrat na led.

Zaplet je zgrajen na preprosti osnovni domislici: neki osel, ki sliši iz otroških ust pregovor o sebi, bi rad izvedel, kaj ta zares pomeni. Kot v vsaki pravi pravljici se odpravi na pot, srečuje druge pravljične like, govoreče živali (kačo, mačko, volka, kokoško, psa, vrabca, konja), in vse po vrsti sprašuje, kaj pomeni njegov pregovor. Kot  je mogoče vnaprej pričakovati pozna vsaka žival, ki jo osel sreča, samo pregovor ali dva o sami sebi, za druge živali ji ni niti najmanj mar. Ta zaplet, duhovit že sam po sebi, pa v nadaljevanju omogoči avtorici, da skozi usta različnih živali pojasni vse najbolj znane ljudske pregovore:

»Osel gre samo enkrat na led.«

»Kogar je kača pičila, se boji zvite vrvi.«

»Če mački stopiš na rep, zamijavka.«

»Mi o volku, volk iz gozda.«

»Tudi slepa kura zrno najde.«

»Pes, ki laja, ne grize.«

»Bolje vrabec v roki kot golob na strehi.«

»Beseda ni konj.«

Slikanica je izrazito poučen didaktični pripomoček, poln tradicionalne ljudske modrosti, ki je vgrajena v zelo prijazno, smešno in dramaturško spretno zgrajeno zgodbico. Ob njej bodo zagotovo uživali tako otroci kot odrasli. Prvi se bodo pri tem naučili pravega pomena pregovorov, druge pa bo spomnil, kako so pregovori sploh nastali.

(Iz recenzije Jane Kolarič)

 

ŽIVALSKI PREGOVORI IN REKI

https://www.etno-muzej.si/files/etnolog/pdf/Etnolog_13_1940_saselj_slovenski.pdf

 

Teža 458 g
Dimenzije 21 × 29 cm
Avtor Helena Kraljič
Ilustrator Adriano Janežič
Vezava Trda vezava
Število strani 32

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Osel gre samo enkrat na led – Helena Kraljič”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Podobni izdelki