Iz recenzije AJDA NAKLADA:

Zgodba govori o dveh posebnih posameznikih, ki si obupno želita nečesa več. Vili Cizerl je desetletnik, ki je po prometni nesreči v kateri je umrla njegova mama, pristal na invalidskem vozičku. Njegov oče Bine mu kljub preprostemu življenju nudi topel in ljubeč dom, a kljub vsemu si Vili nečesa neizmerno želi. Obseden je namreč z dinozavri in od Božička si je zaželel natanko to – dinozavra! A kaj, ko dinozavrov ni več… Ali pač?

Drugi junak knjige je Božičozaver, ki je edini preživel katastrofo, ki je izbrisala njegovo vrsto. Jajce, v katerem se je skrival, je padlo v ledeno severno morje in Božičozaver se je izvalil na severnem polu po tem, ko so ga iz morja potegnili prav Božičkovi škratje. Tudi on se zaveda svoje drugačnosti in si želi le tega, da bi lahko letel, kot severni jeleni.

Ko se poti naših dveh junakov vendarle srečajo, se začne pustolovščina brez primere. Ta zabaven roman je vsekakor primeren za malce starejše otroke, saj je knjiga dokaj dolga (skoraj 400 strani), pa tudi določene tematike (nasilje, partnerski odnosi, drugačnost) potrebujejo malce večjo mero zrelosti. Ob branju sem se imenitno zabavala, čeprav najbrž nisem prvotna ciljna skupina te knjige. Pohvaliti moram tudi prevod, vse besedne igre Maje Ropret in celotno izvedbo @morfemplus saj je knjiga za branje izjemno udobna. Knjiga je opremljena tudi s prisrčnimi ilustracijami.

Skratka popolno praznično branje za male in velike!