Četrta generacija – Boštjan Tadel

, ,

26,90

ID produkta: 835826 Šifra: 9789617223026 Kategorije: , , Oznake: , , ,

Predstavitev knjige 24. maja, ob 12. uri, v Centru Rog, Ljubljana

ČETRTA GENERACIJA …

V petek, 18. maja 2018, dva tedna in dva dni pred volitvami, Slovenija doživi šok. Nacionalistično-fundamentalistični radikalci ugrabijo pet levih aktivistov in zagrozijo z njihovo usmrtitvijo, če vse politične stranke ne privolijo v neuresničljive zahteve.
Policija tekmuje s časom do izteka ultimata. Kmalu se izkaže, da so družinski člani vodilnega levega in desnega kandidata osebno vpleteni v dogajanje skozi štiri generacije. Njihove ljubezenske zgodbe in soočanja z zgodovino razkrivajo, kako iskreno in z najboljšimi nameni delujejo smrtni sovražniki.

Ima pa ta napeta zgodba iz naše nedavne preteklosti še posebej izrazit fantazijski element: osišče slovenske politike v njej ni povezano s … črko J.

 

“Roman Četrta generacija je napet politični triler, v katerem pisatelj brez olepšav piše o slovenski politiki in njeni koruptivni navezi s sumljivimi posli. Zgodbo pripovedujejo junaki v prvi osebi, kar bralcu razkrije intimna razmišljanja in hotenja vsakega od njih. Pisatelj mojstrsko preigrava jezikovne izraze vseh štirih generacij na levi in na desni vse do nepričakovanega razpleta. Knjiga, ki jo odložiš šele, ko prideš do zadnje strani.”

Tanja Tuma, predsednica PEN Slovenija

Teža 735 g
Dimenzije 15,5 × 21,5 cm
Avtor Boštjan Tadel
Število strani 396
Vezava Trda vezava
Leto izdaje 2024

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Četrta generacija – Boštjan Tadel”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Podobni izdelki