Josh Lacey

Josh Lacey je avtor serije Varuh zmajev, ki je izšla pri naši založbi, in tudi številnih drugih knjig – Pes po imenu Grk, Otok tatov itn. 

Rodil se je v Londonu in zase pravi, da je otroštvo preživel v knjigah, izginjal po zajčjih luknjah in v garderobah, raziskoval neznane dežele in oddaljene kotičke galaksije.

Kot odraslemu se mu nikoli ni uspelo odmakniti od teh čudovitih krajev in v tisto, kar ljudje radi imenujejo »resnično življenje«.

Napisal je okoli 30 knjig, skoraj vse so namenjene otrokom, čeprav je ena od njih, Bog je Brazilec, vendarle namenjena starejšemu občinstvu. 

Njegova prva knjiga je bila Pes po imenu Grk, zgodba o Timothyju Maltu, fantu, ki na ulici najde izgubljenega psa in se odloči, da ga ponovno združi z lastniki. Napisal je še sedem knjig o Timu in Grku ter njunih dogodivščinah po svetu – od Francije do Brazilije, Italije do Avstralije.

Je tudi avtor zgodovinskega romana z naslovom Bearkeeper, ki se dogaja v Shakespearovem Londonu, opisuje pa dogodivščine dečka po imenu Pip, ki reši medveda iz Medvedjih vrtov.

Pred nekaj leti je napisal zbirko Varuh zmajev, v kateri je doslej izšlo deset knjig. 

Oglejte si tudi

Kristina Krhin

Ilustratorka

Arjan Pregl

Ilustrator

Matjaž Schmidt

Ilustrator

Urška Stropnik Šonc

Ilustratorka

Drage bralke in bralci, izkoristite BON21 za nakupe knjig v Morfemovi knjigarni.
+