Akcija!

Najboljši prijateljici

,

19.90 6.90

ID produkta: 1643 Šifra: 9789616988803 Kategoriji: , Oznaka:

Pod dežnikom prijateljstva
Kdo sta najboljši prijateljici? Miška in muca? Divja svinja in vidra? Ti in tvoja prijateljica? Kaj pa najboljši prijateljici ali najboljša prijatelja počneta skupaj? Seveda: rada se skupaj igrata – na dvorišču, v blatu, s kockami, z avtomobilčki ali besedami. In ker gospa pisateljica z imenitnim imenom Lucia Emiliani ve, da je skupna igra res zanimiva, se skupaj z najboljšima prijateljicama igra tudi sama. Kar prisluhni: divja svinja Dora in vidra Vanja. Verjetno v njuni bližini živijo še kak zajček Zlatko in slavček Simon in Fran, fazan … Še kdo? Se boš tudi ti pridružil(-a) tej zanimivi igri imen in črk? Boš tudi ti tako razposajeno skakljal(-a) naokoli, kot je to narisano na prvi ilustraciji gospe Marije Smirnovaite?

A glej: tokrat se je najboljšima prijateljicama nekaj zgodilo … Nekaj je narobe … Vsega je kriv dež Slabovoljček: vidra Vanja se noče več igrati v blatu in divja svinja Dora noče več čofotati po vodi. Prej veseli prijateljici dobita kisla obraza, njune očke ugasnejo, v njih ni nič več veselja. In pomislite! Celo daril, ki sta jih prejeli druga od druge, ne marata več. Kaj takega! Kako debelo gleda medved Mišo in kako se čudi volk Vili, ko se hočeš nočeš vključita v zgodbo o prepiru med prijateljicama …

Ja, nekaj je treba storiti pa pika! Ampak kaj? Najprej to, da prebereš slikanico do konca in ugotoviš, ali sta Dora in Vanja zgladili prepir. Še nekaj ugank zate: Kakšno vlogo v tej živalski pravljici imata po tvojem mnenju veverica Vera in bober Bine? Je pomembno, da je veverica neverjetno hitra in da je bober izvrsten plavalec? O čem pripovedujejo fotografije na steni v Dorini sobi in Verinem albumu? Kaj ti povesta zadnji dve ilustraciji? Zdaj je pa vprašanj res že toliko, da bo najbolje, če skupaj preberete slikanico in se pogovorite o tem, kako se je najbolje obvarovati dežja Slabovoljčka. Kaj pa, če bi šli kot pravi prijatelji vsi skupaj pod velik in čudovito lep – dežnik? Vsem mladim in odraslim bralkam in bralcem želim, da bi vam bilo pod njim čim bolj prijetno, kot vam bo zagotovo ob branju te čudovite slikanice.

Dr. Igor Saksida

Teža 491 g
Dimenzije 31 × 23 cm
Avtor Lucia Emiliani
Ilustrator Marija Smirnovaite
Število strani 32
Vezava Trda vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Najboljši prijateljici”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…