Založba Morfem na Slovenskem knjižnem sejmu 2021 – moč skupnosti 28. 10. 2020 – Objavljeno v: Nekategorizirano

knjižni sejem
Knjižni sejem 2019

V letošnjem letu nesoglasij in majavih tal pod nogami se bržčas strinjamo le o tem, da je pravi izziv peljati se po serpentinah, ki nam jih namenjajo dnevi, s katerimi se soočamo. V mesecih septembru in oktobru smo se mrzlično in radostno pripravljali na vsakoletni knjižni sejem, kot prebujeni iz neprijetnih sanj prejšnjega leta, ko je SKS odpadel. Morebitne kljuvajoče drobce dvoma smo kaj hitro pregnali z mislijo, da se novembra kot vselej srečamo v prostorih Cankarjevega doma. Pripravljali smo program, razmišljali, kako kar najlepše opremiti stojnice, začeli smo urejati knjige, celo nalepke z akcijskimi cenami smo že začeli natančno pritrjevati nanje, ko … je kot bomba odjeknila (sicer že slutena novica) – Slovenskega knjižnega sejma zaradi poslabšanja epidemiološke situacije ne bo mogoče izvesti v živo. Selimo se na splet!

K sreči smo imeli program že pripravljen, zato smo se z našimi avtorji (ki se jim tukaj ponovno zahvaljujemo za čudovito sodelovanje in zanimive vsebine) terminsko uskladili in se podali na novo pustolovščino – snemanje dogodkov!

V sejemskem studiu smo jih posneli nič manj kot šest!

Govorili smo z eminentnimi gostjami in gosti, o naših knjigah in vsebinah, povezanih z njimi, o naši prestolnici, o ilustraciji nasploh, o begunski problematiki, o osebah s posebnimi potrebami, o pravljičnih junakih pod preprogo, o mitoloških legendah in še in še.

Vabimo vas, da si ogledate bogato bero naših posnetkov:

Iz domišljije na papirpogovor z ilustratorji Suzi Bricelj, Polono Lovšin, Petrom Škerlom in Marto Bartolj

Za humanizacijo človekapogovor z dr. Svetlano Slapšak in Cirilom Horjakom

Arlan pod preprogopogovor s pisateljem Andrejem Predinom in ilustratorjem Petrom Škerlom

Od kaosa do kaosapogovor z dr. Svetlano Slapšak in dr. Izarjem Lunačkom

V vrtincu črkpogovor z dr. Aksinjo Kermauner in Nino Čelešnik Kozamernik

Pravljična in literarna Ljubljanapogovor s prof. Mileno Milevo Blažič in Matejo Kregar Gliha