Rick Riordan

Rick Riordan je ameriški avtor mednarodnih knjižnih uspešnic Timesove lestvice, ki je objavil več kot dvajset romanov za mlade bralce, skupaj s serijami Percy Jackson in Olimpijci, Junaki Olimpa in Apolonove preizkušnje, ki so izšle pri naši založbi. Je tudi avtor večkrat nagrajene skrivnostne serije Tres Navarre za odrasle.

Rick Riordan je petnajst let poučeval angleščino in zgodovino na javnih in zasebnih srednjih šolah na območju zaliva San Francisco in v Teksasu. Med poučevanjem v San Antoniu je prejel nagrado Saint Mary’s Master Teacher Award. Še kot učitelj je Riordan začel pisati skrivnostne romane za odrasle.

Njegova serija Tres Navarre je nato osvojila tri najprestižnejše ameriške nacionalne nagrade v žanru skrivnosti – Edgar, Anthony in Shamus. Riordan se je osredotočil na otroško leposlovje, ko je začel pisati toman Tat strele, najprej kot pravljico za lahko noč za svojega najstarejšega sina. Do danes je bilo samo v ZDA natisnjenih več kot sto milijonov izvodov njegovih knjig, pravice pa so bile prodane v več kot 37 držav. Rick Riordan se zdaj ukvarja samo s pisanjem. Živi v Bostonu z ženo in dvema sinovoma.

Najnovejša dela

Oglejte si tudi

Kristina Krhin

Ilustratorka

Arjan Pregl

Ilustrator

Matjaž Schmidt

Ilustrator

Urška Stropnik Šonc

Ilustratorka

Drage bralke in bralci, izkoristite BON21 za nakupe knjig v Morfemovi knjigarni.
+