Lauren Child

Lauren Child je pisateljica in ilustratorka, ki se je rodila leta 1967 in je odraščala v Marlboroughu v Wiltshiru.

Študirala je umetnost na Manchester Polytechnic in London Art School, nato pa je delala v raznovrstnih poklicih, bila je celo asistentka Damiena Hirsta. Ustanovila je lastno podjetje ‘Lestenci za ljudi’, v katerem je izdelovala eksotične senčnike.

Leta 1999 je izdala dve slikanici, Hočem hišnega ljubljenčka! (1999) in Clarice Bean, to sem jaz (1999), druga je bila v ožjem izboru za nagrado Nestlé Smarties Book Prize. Leta 2000 je prejela medaljo Kate Greenaway zaslikanico Paradižnika ne bom nikoli niti poskusila (2000) in drugo knjižno nagrado Nestlé Smarties leta 2002 za To Pesky Rat (2002). Istega leta je napisala svoj prvi otroški roman Popolnoma jaz, Clarice Bean (2002). Njena druga knjiga v tej seriji, Clarice Bean Spells Trouble, je bila leta 2005 v ožjem izboru za otroško knjigo leta British Book Awards.

Humorne ilustracije Lauren Child sestavlja iz veliko različnih medijev, skupaj z izrezki iz revij, kolažem, materialom in fotografijo ter tradicionalnimi akvareli. Poleg tega, da je avtorica več zelo uspešnih knjig, je ilustratorka serije Definitely Daisy avtorice Jenny Oldfield.

Televizijska serija, ki temelji na njenih knjigah Čarli in Lola, je bila prirejena tudi v animirano serijo za CBBC, pred kratkim pa je napisala več knjig, ki temeljijo na teh zgodbah.

Lauren Child živi v Londonu, kjer dela za oblikovalsko agencijo ‘Big Fish’. Leta 2008 je bila razglašena za Unescovo umetnico za mir, leta 2010 je prejela MBE za zasluge v književnosti. 

Oglejte si tudi

Tina Dobrajc

Ilustratorka

Jelka Godec Schmidt

Ilustratorka

Zvonko Čoh

Ilustrator

Peter Škerl

Ilustrator