Julian Gough

Julian Gough je avtor petih priljubljenih otroških knjig o Medvedki in Zajcu – ki so izšle tudi pri naši založbi – štirih priznanih romanov o ljudeh, nekaj radijskih iger postaje BBC o bogsigavedi čem in očarljive odrske igre o gospodarski katastrofi, ki so jo povzročile koze. Napisal je tudi zaključek računalniške igre Minecraft (skrivnostna pripoved, priljubljeno znana kot Končna pesem).

V mladosti se je profesionalno ukvarjal z glasbo. Leta 2007 je osvojil nagrado BBC za najboljšo kratko zgodbo, dvakrat je bil v ožjem izboru za nagrado Everyman Bollinger Wodehouse.

Njegove otroške knjige Zajec in Medvedka (ki jih je ilustriral izjemni Jim Field) so bile prevedene v več kot 30 jezikov. Prva knjiga Zajec kosmat, grdih navad je bila leta 2016 v ožjem izboru za nagrado irska knjiga leta; njen francoski prevod je leta 2018 prejel nagrado Livrentête. Nadaljevanje, Zgaga ne omaga, je bilo v ožjem izboru tako za nagrado irska knjiga leta kot za nagrado Sainsbury’s Children’s Book Award.

Julian je bil tudi rezidenčni pisatelj na Trinity College v Dublinu, Univerzi v Limericku in Tehnološki univerzi Nanyang v Singapurju.

Trenutno piše knjige za otroke, loteva pa se tudi pisanja prvega romana za odrasle The Egg and the Rock. Ta knjiga na novo opisuje vesolje, avtor pa snov črpa iz najzanimivejših znanstvenih člankov zadnjih tridesetih let. 

Oglejte si tudi

Kristina Krhin

Ilustratorka

Arjan Pregl

Ilustrator

Matjaž Schmidt

Ilustrator

Urška Stropnik Šonc

Ilustratorka

Drage bralke in bralci, izkoristite BON21 za nakupe knjig v Morfemovi knjigarni.
+