Cart 0

Splošni in prodajni pogoji poslovanja

Splošni in prodajni pogoji v spletni trgovini www.morfem.si:

Pravna oseba – prodajalec

Spletno prodajo v spletni trgovini www.morfem.si izvaja družba Morfemplus d.o.o., Jezero 55, 1352 Preserje (v nadaljnjem besedilu Knjigarna). Matična številka družbe je 6633986000, osnovni kapital znaša 7,500,00 EUR. Družba je zavezanec za plačilo DDV (DŠ SI24689319).

Cene in DDV

Vse navedene cene izdelkov in storitev so v evrih (€) in vključujejo DDV.

Nakupni proces v spletni knjigarni www.ebesede.si – če (še) niste član Kluba Morfemplusa:

 1. Izbor blaga, polnjenje nakupovalne košariceMed obiskom spletne knjigarne polnite svojo spletno nakupovalno košarico tako, da pri izbrani knjigi kliknete ikono s sličico nakupovalne košarice.
  Vsakič, ko v košarico dodate novo knjigo, vam spletna trgovina poda pregled vsebine spletne košarice, kjer lahko povečate število izvodov, ki jih želite naročiti (s popravkom »Količine« in pritiskom na tipko ENTER ali na gumb»Popravi količine«), lahko pa se tudi odločite, da boste katero izmed že izbranih knjig izločili iz košarice. Slednje naredite s klikom na gumb z oznako »x« desno od izbrane knjige.
  Pri vsaki izbrani knjigi je naveden »bonus«, ki velja za en naročeni izvod. Ob polnjenju nakupovalne košarice se bonusi, ki jih prinašajo posamezne knjige, seštevajo, skupni znesek bonusov lahko vidite pod seznamom z vsebino nakupovalne košarice.
  Bonus je ena od ugodnosti, ki so jih deležni člani Kluba Morfemplusa. Znesek bonusa se članom Kluba Morfemplusa obračuna v polni vrednosti kot popust pri naslednjem nakupu, ob dveh pogojih:
 • Da med nakupom, ki je bil osnova za pridobitev bonusa, in novim nakupom ni minilo več kot 120 dni.
 • Da je seštevek vrednosti blaga pri novem nakupu enak ali višji od vrednosti bonusa.

Če je znesek ponovnega nakupa nižji od zneska bonusov iz prejšnjega nakupa, se bonus članu ne obračuna v polni višini, temveč samo v višini zneska ponovnega nakupa (dejanski znesek za plačilo je 0 €). Celotni bonus iz predhodnega nakupa se torej porabi pri prvem naslednjem nakupu, morebitni »presežek« se ne prenaša v nadaljnje nakupe. Tudi v tem primeru seveda pogoj za popust v višini doseženega bonusa, da med dvema nakupoma ni minilo več kot 120 dni.
Naj vas ne skrbi, če v času polnjenja košarice še niste član Kluba Morfemplusa: vanj se lahko včlanite tudi ob zaključku nakupa, v tem primeru boste do bonusov upravičeni. Če želite nadaljevati z nakupom, se vrnete v spletno knjigarno s klikom na gumb »Nazaj«, če pa želite nakup zaključiti, to storite s klikom na gumb »Zaključi nakup!«.

 • Zaključevanje nakupaNakup začnete zaključevati tako, da v nakupovalni košarici kliknete gumb »Zaključi nakup«. Če ste v pogledu, kjer vidite vsebino vaše nakupovalne košarice, je to zelo enostavno, če niste v tem pogledu, poiščite v zgornjem desnem vogalu trgovine gumb s sličico košarice in ga kliknite. Zaključek nakupa poteka v treh korakih:
  1. Podatki o kupcu
   Kot nov kupec nam morate uvodoma zaupati nekaj svojih podatkov, izpolnite prijavni obrazec, ki se vam odpre. Na koncu prijavnega obrazca morate s klikom na ustrezno okence potrditi, da ste seznanjeni s Splošnimi pogoji poslovanja spletne knjigarne, z dodatnim klikom, da želite postati član Kluba Morfemplusa pa si zagotovite članske ugodnosti, ki veljajo že za tekoči nakup (bonusi). Ta del postopka zaključite s klikom na gumb »Prijava«.
  2. Izbor plačila in dostave
   Program vam uvodoma predlaga, da je naslov dostave enak naslovu plačnika. Če bi radi, da naročene knjige dostavimo na drug naslov, lahko s klikom na »Želim spremeniti naslov za dostavo« spremenite želeni naslov dostave.
   Možni načini plačila so:

 

 • Plačilo po predračunu
 • Plačilo prek katerekoli plačilne ali kreditne kartice

Izberite želeni način in sledite navodilom, ki se vam izpišejo.
Glede na obliko plačila in glede na članstvo ali nečlanstvo v Klubu Morfemplusa so cene dostave naslednje:

 • V primeru, da končni znesek naročila ne presega vrednosti 30€ stroške poštnine plača kupec.
 • V primeru, da znesek naročila presega 30€ stroške poštnine plača založba Morfemplus.

 

 • Izbor plačila in dostave zaključite s klikom na gumb »Naprej«.
 • Potrditev naročila
 • Naročilo zaključite s klikom na gumb »Potrdi naročilo in zaključi nakup«.
  V primeru, da se boste odločili za odpremo po pošti, bo naročeno blago odpremljeno na vaš naslov najkasneje en delovni dan po tem, ko bomo obveščeni o izvršenem plačilu.
  O izvršenem plačilu nas obvestite tako, da nam po elektronski pošti (peter@morfem.si) pošljete dokazilo o plačilu, lahko pa počakate, da nas bo o prejemu vašega plačila obvestila naša banka.

 

 

Nakupni proces v spletni knjigarni www.morfem.si – če ste član Kluba Morfemplus:

Nakupni proces je povsem enak, kot je opisano za načlane kluba, s to razliko, da je proces prijave kupca precej poenostavljen. Zadostoval bo vpis vašega e-poštnega naslova in gesla, ki ste si ga izbrali ob vstopu v članstvo. Če ste geslo pozabili, ne bo hujših težav, sledite navodilom iz obrazca »Joj, pozabil sem geslo!«

Odstop od nakupa – pogodbe, vračilo blaga

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga na naslov peter@morfem.si oz. nas obvestite na naslov Morfemplus d.o.o., Jezero 55, 1352 Preserje. Tej pravici se ne odpovedujete in ne morete vnaprej odpovedati. Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15. dneh po tem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov Morfemplus d.o.o., Jezero 55, 1352 Preserje.